روش های فروش صنایع دستی آن قدرها هم سخت و نشدنی نیست. ما در این مقاله 8 روش کاربردی برای فروش صنایع دستی را به شما معرفی میکنیم. پس اگر در این حوزه فعالیت میکنید و یا تصمیم به فروش هنرهای دستی خود دارید، پیشنهاد میکنیم ادامه مطلب را از دست ندهید.
صنایع دستی در ایران| آمار موجود
حتما این مصرع معروف حکیم فردوسی را شنیدهاید که میگوید:
«هنر نزد ایرانیان است و بس». حالا اگر از این که این جمله چقدر مورد نقد واقع شده و یا خیلی خودخواهانه است که بگذریم؛ اما به هر حال هنر نزد ایرانیان هم هست و جالب است بدانید که ایران سومین کشور تولیدکننده صنایع دستی در دنیاست و 370 رشته مرتبط با صنایع دستی در ایران تعریف شده است و بیش از 214 شغل خانگی مرتبط با این موضوع میباشد؛ پس مسألهایست که باید بدان توجه شود و دربارهاش حرف زده شود؛ ولی چقدر فروش صنایع دستی در ایران موفق بوده است؟
میزان موفقیت فروش صنایع دستی در ایران
حتما در میان دوستان و آشنایان خود کسانی را دیدهاید که در خانهشان مشغول ساخت انواع صنایع دستی چوبی، فلزی، حصیری و بافتنی هستند و گاهی اوقات برایتان درد و دل میکنند و از این که مشتری زیادی برای محصولاتشان ندارند، گلهمند هستند.
گاهی اوقات اگر در خیابان انقلاب و ولیعصر تهران قدم زده باشید، دیدهاید که جوانان زیادی صنایع دستی و محصولات هنرهای دستی خود را روی سفرهای در پیادهرو پهن کردهاند و از این طریق تلاش میکنند تا محصولاتشان را به مردم معرفی کنند، اما گاهی قیمت بالای کارهایشان باعث میشود افراد از خریدن آنها منصرف گردند.
اگر در این هنر فعالیت میکنید به خوبی میدانید که هزینه متریال اولیه آن بسیار بالاست و ممکن است با وجود علاقه و مهارت خود، نخواهید ریسک کنید و میترسید تا دچار ضرر و زیان مالی شوید.
صنایع دستی چیست
قبل از هر چیز ابتدا بهتر است تا تعریفی از صنایع دستی داشته باشیم.
همانطور که در جریان هستید، دهم ژوئن (۲۰ خردادماه) به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است و در ایران ما ۲۱۴ شغل خانگی مرتبط با صنایع دستی مورد شناسایی قرار گرفته است. منظور از صنایع دستی، مجموعهای از هنرها و صنایعی است که محصول آنها به طور عمده با استفاده از مواد اولیه بومی، به کمک دست و ابزار دستی ساخته میشود. پس خیلی طبیعی است که اغلب تولیدکنندگان آن در خانه به ساخت این صنایع مشغول باشند و بسیاری از آنها به دنبال راهی هستند تا بدون واسطه آثار خود را در بازار عرضه کنند. اما چگونه؟
روش های فروش صنایع دستی در ایران
ما در ادامه قصد داریم تا روش های کاربردی فروش صنایع دستی را برای شما هنردوستان معرفی کنیم تا با خیالی راحتتر برای فروش محصولات خود اقدام نمایید.
روش اول؛ داشتن یک فروشگاه برای فروش صنایع دستی
خب قطعا اگر پول و امکانات باشد، این گزینه به ذهن همه میرسد که میشود با اجاره یک مغازه کوچک کارهای دستی و یا صنایع دستی خود را به فروش بگذاریم. البته فراموش نکنید که در این زمینه هم باید هوشمندانه عمل کنید، شما باید نزدیک مشتریان بالقوه خود باشید و اگر در یک محلۀ نسبتا محروم مغازهای برای این کار اجاره کنید، نباید انتظار داشته باشید که افراد برای خرید محصولاتتان به شما مراجعه کنند؛ زیرا به هر حال شما کالایی غیرضروری میفروشید. پس در مرکز باشید و تبلیغات را فراموش نکنید.
روش دوم؛ فروشگاه اینترنتی صنایع دستی
یک فروشگاه اینترنتی، این روزها میتواند گزینۀ بسیار مناسبی برای اکثر افرادی باشد که خودشان سازندۀ محصولاتشان هستند. هر چند باید خیلی روی این موضوع دقت کنید. ایجاد یک فروشگاه اینترنتی صنایع دستی، نیازمند دانش، تخصص، وقت و هزینه است و اگر خودتان دانش طراحی سایت و سئو را ندارید، پیشنهاد میکنیم آزمون و خطا نکنید و کار را به کاردانش بسپارید.
شرکت دیجیتال مارکتینگ آرمین رسانه، ابزار وردپرس و بسیاری از سایتهای دیگر که با یک سرچ در گوگل میتوانید با آنها آشنا شوید، به شما در طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی صنایع دستی کمک خواهند کرد.
روش سوم؛ ثبتنام در شبکههای مجازی اینستاگرام و تلگرام
شبکهها و کانالهای مجازی همواره برای کسانی که در اول راه هستند، کمککننده بوده است. شما میتوانید یک دوره اینستاگرام مارکتینگ را بگذرانید و سپس شروع به تولید محتوا برای پیج خود و همین طور عکاسی از محصولاتتان نمایید. فقط این کار نیاز به صبر و حوصله فراوان دارد و فکر نکنید با گذشت یک ماه شما میتوانید به یک درآمد عجیب و غریب برسید و ممکن است این پروسه یک سال زمانبر باشد.
روش چهارم؛ تبلیغات در فضای مجازی
بدون تبلیغات نمیتوانید دیده شوید. این را هرگز فراموش نکنید. قطعا دیدهاید که برخی از پیجهای تازهکار با یک تبلیغ توسط بلاگرها و یا اینفلوئنسرها توانستهاند به میزان بالایی از فالوور و به دنبال آن فروش دست پیدا کنند.
تبلیغات هزینه دارد اما ضرر نمیکنید و اصلا به این فکر نکنید که بدون هزینه و تبلیغات سریعا به اکسپلور میروید و فالووران زیادی جذب میکنید.
روش پنجم؛ تبلیغات در گوگل
فرض کنید شما یک سایت فروشگاهی صنایع دستی هم طراحی کردید ولی اگر میخواهید به فروش برسید و در صفحه اول گوگل جایگاهی داشته باشید باید از یک سئوکار بخواهید تا سایتتان را برای موتورهای جستجو و همینطور تجربه کاربری بهینه کند و با بک لینک ها و سئو آف پیج به بالاتر رفتن رتبه سایتتان کمک کند؛ شما باید در سایتهای مختلف پربازدید و آنهایی که با موضوع وبسایت شما مرتبط هستند، تبلیغ و از این طریق مشتری جذب کنید.
روش ششم؛ بازاریابی مستقیم
بازاریابی مستقیم یک روشی است که فقط برای فروش صنایع دستی کارآمد نیست، بلکه برای اکثر افرادی که قصد دارند تا محصولات خود را بفروشند، جواب میدهد و قرار نیست به این زودیها منسوخ شود. شاید برای شما سخت باشد که مدام در رفت و آمد باشید و به افراد و فروشگاههای مختلف مراجعه کنید تا محصول خود را معرفی نمایید اما مطمئن باشید پس از کسب نتیجه، انگیزهای دوچندان پیدا میکنید.
ممکن است از افراد زیادی نه بشنوید و دلسرد شوید اما پس از مدتی فروش صنایع دستیتان به صورت روبه رشدی بالا میرود؛ پس اعتماد به نفس داشته باشید و به سراغ کسب و کارهایی بروید که فکر میکنید میتوانند از شما حمایت کنند و نترسید.
روش هفتم؛ شرکت در نمایشگاهها
باید از زمانهای برگزاری نمایشگاهها و غرفههایی که در فواصل مختلف برگزار میشوند، باخبر باشید و پس از آشنایی با شرایط و مقررات آنها محصولات خود را در غرفه به نمایش و فروش بگذارید.
برای مثال حتما در پارک لاله تهران دیدهاید که گاهی به مدت 10 روز این غرفهها برگزار میشوند و یا در پارکینگ پاساژ پروانه این فرصت را دارید که فروش صنایع دستی خود را آغاز کنید.
برای مثال 23 الی 26 بهمنماه 1402 قرار است تا سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران برگزار شود و شما میتوانید با مراجعه به سایت اخبار نمایشگاهها جهت غرفهسازی مشاوره بگیرید.
روش هشتم؛ همکاری با بوم با رنگ
علاوه بر این مواردی که برایتان گفتیم، شما میتوانید با بوم با رنگ نیز همکاری داشته باشید. فقط کافیست تا عکس محصول خود را به همراه مشخصات و قیمت برای ما ارسال کنید تا ما آن را در فروشگاه صنایع دستی سایتمان بارگذاری کنیم. پس اگر تمایل به این همکاری دارید و یا قصد دارید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید با پشتیبان ما تماس حاصل نمایید.
جمعبندی
هر کاری را باید شروع کرد و در آن قرار گرفت تا نتیجهاش را دید و نمیتوان با خواندن مقالههای مختلف، آینده یک کسب و کار را پیشبینی نمود. تا تجربه نکنید، قاعدتا موفق نمیشوید، اما سعی کنید تا هوشمندانه در مسیر تجربه قرار گیرید و روی گزینهای بیشترین تمرکز خود را بگذارید که بیشترین فروش را برایتان داشته باشد.
ما 8 روش برای فروش صنایع دستی را به شما معرفی کردیم. حتما روشهای کاربردی دیگری هم وجود دارد که ما نمیدانیم. ممنون میشویم تا شما هم آن روشها و یا حتی تجربه خود را از فروش صنایع دستی با ما در قسمت دیدگاهها به اشتراک بگذارید.
از این که تا انتهای این مجلۀ آموزشی از سایت بوم بار نگ همراه ما بودید صمیمانه سپاسگزاریم.